Noua cabana Ciucas

Situata in Masivul Ciucas, la o altitudine de 1595m, cabana Ciucas (noua cabana, pentru ca cea veche a ars si aceasta este varianta upgrdarata a primei) e foarte accesibila atat din punct de vedere al mijloacelor de transport, cat si al preturilor comparativ cu serviciile oferite.

A fost nevoie de cativa ani pentru refacerea in intregime a cabanei. Deci cei care doresc si au placerea, pot beneficia de servicii de calitate ”proaspete”, daca se poate spune, fiindca inaugurarea noii cabane a avut loc in vara anului 2011.

Accesul spre cabana se poate face fie direct de pe DN1, cu masina personala (dinspre Brasov sau dinspre Valenii de Munte), fie printr-o plimbare de circa 2-2.5 ore de la cabana Muntele Roşu (de asemenea uşor accesibilă cu maşina din localitatea Cheia), marcaj banda galbena.

Se vede faptul ca totul este nou: mese si banci din lemn inca intacte, gard frumos, holuri curate, camere asemenea. Terasa te imbie sa stai la o bere, la soare, chiar si iarna. Intrarea se face pe o usa care imita o jumatate de butoi, la exterior, iar pe interior este captusita cu blana. Probabil acesta este singurul detaliu mai rustic (si mai excentric in acelasi timp), pentru ca in rest totul inspira modernitate.

Turistii pot alege tipul de camera dorit, cu doua sau mai multe paturi. Unul dintre cele mai mari avantaje ale cabanei este faptul ca majoritatea camerelor au baie proprie; da, cu tot ce trebuie in ea, de la sapunuri si sampoane la limba perie de pantofi! – detalii mai rar intalnite la o cabana de munte. Nu punem la socoteala termopanele care sunt peste tot. Ar mai fi televizoarele din camere, prosoapele (cate trei randuri pentru fiecare client, pe marimi), caloriferele reglabile si…lenjeria curata in care nu ti-e sila sa dormi. De mentionat si sala de jocuri de la subsolul cabanei, cu masa de ping-pong si fotbal.

Preturile sunt de asemenea accesibile pentru orice buzunar, mai ales ca in timpul saptamanii sunt mai mici decat in weekend. Un pret mediu ar ajunge la 35-40 RON/pers, in functie de cate paturi are camera si de perioada aleasa.

Tot in categoria preturi trebuie inclus meniul, destul de variat, si de modic la calculul final. Personalul este amabil, mancarea vine destul de repede si este calda. Un amanunt de amintit ar fi acela ca in restaurant nu se pot consuma produse aduse din afara (lucru oricum intalnit si in alte unitati de cazare).

De asemenea, ar mai fi de amintit faptul ca cei care vin la cabana si nu au dispozitia necesara sa faca o plimbare pana pe varful Ciucas (1954m), atat de aproape – si totusi atat de departe pentru unii – se gasesc de inchiriat table sau rumy, la pretul de 5 RON/ora. Panorama este extraordinara deci este loc de poze destule.

Cabana este ideala pentru o evadare de weekend, mai ales pentru cei din zona Bucurestiului sau a Brasovului care vor altceva decat supraaglomeratele statiuni de pe Valea Prahovei. Pot merge la Ciucas si cei care carora le este dor de putina miscare, ca sa faca traseul pe jos, si cei mai comozi, care prefera urcarea cu masina. Probabil, datorita accesibilitatii se va popula cat de curand si aerul degajat pe care-l avea cand am vizitat-o noi se va evapora.

Leave A Comment